Dagens Lunch Grand Central 
Öppet 11.00-13.00
Välkomna!!
Lunch vecka 43

Måndag
Kycklingschnitzel med rostad potatis, rödvinssås, lagrad ostcreme och gröna bönor
Chicken schnitzel with roasted potato, red wine sauce, aged cheese crème and green beans

Kolja med kokt potatis, jordärtskocka, rotselleri, gräslök samt pepparrots crème
Haddock with potato, Jerusalem artichoke, celeriac, chives and horseradish crème

Pasta med ragu på tomat, zucchini, timjan och linser, crème fraiche med lagrad ost, rostade frön och spenat
Pasta with ragu of tomato, courgette, thyme and lentils, crème fraiche with aged cheese, roasted seeds and spinach


Tisdag
Stekt rimmat fläsk med raggmunkar och rårörda lingon alt. kokt potatis med löksås
Fried salted pork with potato pancakes and lingon berries or boiled potato with onion gravy

Sesamglacerad kolja med picklade grönsaker, böngroddar, äggnudlar och chilicreme
Haddock glazed with sesame, pickled veggies, bean sprouts, egg noodles and chili crème

Sotad tofu med sötsur glaze, stekt ris, paprika, morot, kål, koriander samt chilimajo
Blackened tofu with sweet and sour glace, bell pepper, cabbage, carrots, coriander and chili mayo


Onsdag
Kalvwallenbergare med potatismos, brynt smör, lingon och gröna ärtor
Veal patties with mashed potato, browned butter, lingon berries and green peas

Pankopanerad spätta med potatis, bakad lök, saltgurka, persilja, citron och brynt smör
Bread fried plaice with potato, baked onions, pickles, parsley, lemon and browned butter

Morotsfritters med salsa verde, färskost, picklad lök, grillad blomkål och cous cous
Carrot fritters with salsa Verde, cream cheese, pickled onion, roasted cauliflower and cous cous

 
Torsdag
BUFFÈ: Ärtsoppa och fläsk alt. Gulaschsoppa med gräddfil - nygräddade pannkakor med sylt och grädde
FRÅN KÖKET: Baconfyllda fläskrullader med potatis, persiljeslungade morötter och äppelcidersås
BUFFÈ: Pea soup with salted pork or goulash soup with sour cream – pan cakes with jam and whipped cream
FROM THE KITCHEN: Pork roulades with bacon -  potato, parsley tossed carrots – apple cider sauce

Fiskfärsbiffar med småpotatis, blomkål, sockerärtor och picklad rödlökscreme
Fish patty with potato, cauliflower sugar snaps and pickled red onion cream

Kikärtsröra – Msabaha, grillat pitabröd, rödkålssallad med apelsin och rostade pumpafrön, klyftpotatis samt örtaiol
Msabaha – Chickpeas with garlic and tahini, grilled pita bread, red cabbage salad, roasted potatoes and herb aioli



Fredag
Örtmarinerade grillspett med klyftpotatis, BBQ sås och rostad majscrème
BBQ skewers with herbes, potato wedges, BBQ sauce and roasted corn creme

Fisk och skaldjursgryta med potatis, rostade morötter, purjolök samt gräslöksaioli
Fish and shellfish stew with potato, roasted carrots, leek – chive aioli

Vegetarisk Panpizza med crèmefraiche, tomat, hyvlade champinjoner, lagrad ost och svartpeppar
Vegetarian pan pizza with creme fraiche, tomato, mushrooms, aged cheese and black pepper

 

   

Veckans sallad

Spiras sallad på buffé:

Veckans sallad
Blandsallad, rostade blomgrönsaker, riven morot, böngroddar, cocktailtomater samt spenat

-Sesamrostade rotfrukter
-Sojamarinerade nudlar med sojabönor
-Grynblandning med chili och ingefära

-Sotad kyckling i rödcurrymarinad
-Tonfisk med lime och koriander
-Tofu med hoisinsås, chili och sesamfrö

-Asiatisk vinägrett
-Kimchimajonnäs
-Svart bönröra med miso och lime

 

Salad of the week
Mixed greens, roasted veggies, grated carrot, been sprouts, cocktail tomatos and spinach

-Sesame roasted root vegetables
-Soy marinated noodles with soybeans
-Mixed grains with chili and ginger

-Blackened chicken with red curry
-Tuna with lime and coriander
-Tofu with hoisin sauce, chili and sesame seeds

-Spicy vinaigrette
-Kimchimayo
-Black bean dip with miso and lime