Dagens Lunch Grand Central
Öppet 11.00-13.00
Välkomna!!
Lunch vecka 44
Måndag
Fläskschnitzel med rostad potatis, rödvinssås, gröna ärtor, kapris och kryddsmör
Pork schnitzel with potato, red wine sauce, green peas, capers and spice butter
Halstrad torsk med småpotatis, sojavinägrett, blomkål och spenat
Seared cod with potatoes, soy vinaigrette, cauliflower, and spinach
Thailändsk röd currygryta med jasminris, tofu, paprika och broccoli
Thai red curry stew with Jasmin rice, tofu, red pepper, and broccoli
Tisdag
Stekt rimmat fläsk med raggmunkar och rårörda lingon alt. kokt potatis med löksås
Fried salted pork with potato pancakes and lingon berries or boiled potato with onion gravy
Ugnsbakad kolja med krossad potatis, torkad tomat, haricoverts, purjolök samt blåmusselsås
Oven baked haddock with crushed potato, dried tomato, haricoverts, leek - mussels’ sauce
Pasta rigatoni med svamp, spenat, lagrad ost och rostade kikärtor
Pasta rigatoni with mushroom, spinach, aged cheese and roasted chick peas
Onsdag
Långbakad gårdsgris med parmesanslungad potatis, citronaioli, gröna bönor och örter
Slow cooked farm pig with parmesan tossed potato, lemon aioli, green beans and herbes
Pankopanerad spätta med ris, currymarinerade grönsaker, limecrème och koriander
Bread fried plaice with rice, curry marinated vegetables, lime cream and coriander
Auberginepiccata med picklad pumpa, tomat, råstekt potatis, chimichurri och färskost
Eggplant piccata with pickled pumpkin, tomato, fried potato, chimichurri and cream cheese
Torsdag
BUFFÈ: Ärtsoppa och fläsk alt. Gulaschsoppa med gräddfil - nygräddade pannkakor med sylt och grädde
FRÅN KÖKET: Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis, rårörda lingon och saltgurka
BUFFÈ: Pea soup with salted pork or goulash soup with sour cream – pancakes with jam and whipped cream
FROM THE KITCHEN: Swedish cabbage rolls with cream sauce, potato, lingon berries and pickles
Fiskbiffar med potatismos, gröna ärtor, spenat och räkmajjo
Fish patties with mashed potato, green peas, spinach and schrimp mayo
Spenat- och kikärtsfritters med rostad zucchini, basilika crème fraiche och potatisstomp
Spinach and chickpea fritters, roasted zucchini, basil creme fraiche and mashed potato
Fredag
BBQ-Tallrik – Hickoryglaceade kamben, kycklinglår med dryrub, grillad potatis, coleslaw och majskolv
BBQ-Plate – Hickory glazed baby back ribs, dry rubbed chicken thighs, grilled potato, coleslaw and corn on the cob
Halstrad torsk med grillade grönsaker, rostad potatisstomp och skaldjursaioli
Seared cod with grilled veggies, crushed roasted potato and seashell aioli
Quesadillas med het sojafärs och lagrad ost, chipotlecreme, spenat samt grillade grönsaker och koriander
Quesadillas filled with spicy minced soy, aged cheese, chipotle cream, spinach, grilled vegetables and coriander
Veckans sallad
Spiras sallad på buffé:
Blandsallad, cocktailtomater, rostade blomgrönsaker, marinerade kikärtor samt spenat
Kolhydrat
- Cous-coussallad
- Chilirostad sötpotatis
- Libanesisk potatissallad
Protein
- Ört-och vitlöksmarinerad kyckling
- Za´atarkryddad tofu
- Tonfisk med citron och persilja
Dressing
- Honung-och vitlöks yoghurt
- Kikärtscreme (Vegan)
- Ört majonnäs
Salad of the week
Mixed leaves, small tomato, roasted flower greens, marinated chickpeas and spinach
Carbs
- Cous cous salad
- Chili roasted sweet potato
- Lebanese potato salad
Protein
- Chicken with herbs and garlic
- Tofu with za´atar
- Tuna with lemon and parsley
Dressing
- Honey and garlic yoghurt
- Chickpea creme (Vegan)
- Herb mayo