Dagens Lunch Grand Central 

 

Öppet 11.00-13.00

Lunch v.16

Välkomna!!

Måndag
Fläskschnitzel med rostad potatis, kapris, ärtor, rödvinsås och citron
Pork schnitzel with roasted potato, capers, green peas, red wine sauce and lemon

Ugnsbakad kolja med krossad potatis, senapsvinaigrette, råhyvlad broccoli och spenat
Oven baked haddock with crushed potato, mustard vinaigrette, broccoli crudité and spinach

Saag Dahl – indisk röd linsgryta med spenat, ångat ris, raita, koriander och lime
Saag Dahl – Indian red lentil stew with spinach, steamed rice, raita, coriander and lime

 

Tisdag
Raggmunk med stekt rimmat fläsk och rårörda lingon
Potato pancake with fried brined pork and lingon berries

Halstrad torsk med rostade morötter, kål, småpotatis och musselsmörsås
Seared cod with roasted carrots, cabbage, potato and mussel sauce

Pankostekt broccolibiff, rostade rotfrukter, sotad tomatsalsa, persiljecreme och ruccola
Broccoli patties, roasted root veggies, blackened tomato salsa, parsleycream and rocket salad

 

Onsdag
Cevapi med tzatziki, klyftpotatis, grillad zucchini och paprika samt rostade smålökar
Cevapi with tzatsiki, wedge potato, grilled zucchini and bell pepper, roasted onions

Panerad spätta med dillslungad potatis, zucchini, spenat och kapriscreme
Bread fried plaice with potato and dill, zucchini, spinach – capers mayo

Curryrostat ris, tofu, färsk kål, sojabönor, böngroddar samt chili och rostad sesamcrème
Curry roasted rice with tofu, cabbage, soybeans, bean sprouts - chili and roasted sesame cream 

 

Torsdag
Buffe: Ärtsoppa med fläsk eller gulaschsoppa med gräddfil – nygräddade pannkakor med sylt och grädde
Från köket: Krämig kycklingpasta med färska örter, tomat, lagrad ost och ruccola
Buffe: Pea soup with brined pork or gulasch soup with sour cream – pancakes with jam and whipped cream
From the kitchen: Creamy chicken pasta with fresh herbs, tomato, aged cheese and arugula

Laxbiffar med kinakål, morot, grön lök, lime, chili, soja och ångat ris
Salmon patty with Chinese cabbage, carrot, green onion, lime, chili, soy and steamed rice

Honungsrostad getost, glaserade rödbetor, kikärtor, rostade pumpafrön, spenat samt pumpacreme
Honey roasted goat cheese, red beets, chickpeas, spinach - pumpkin cream

 

Fredag:
Grillad långbakad gårdsgris med krämig pepparsås, potatiskaka smaksatt med parmesan samt gröna bönor
Grilled slow cooked pork with creamy pepper sauce, potato cake with parmesan cheese and green beans

Pestobakad torsk med rostad potatis, råhyvlade grönsaker och soltorkad tomatcrème
Cod baked with pesto, roasted potato, veggie crudité and sun-dried tomato cream

Arancini – friterade ost- och risbollar serveras med tomatsås, ört- och vitlökscreme, råstekt potatis, spenat och zucchini
Arancini – deep fried cheese and rice balls with tomato sauce, herb and garlic cream, fried potato, spinach and zucchini

 

 

 

Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00

 

M

   

Veckans sallad

Spiras sallad på buffé:

Romansallad, rostade grönsaker, små tomater, gröna blad och oliver

 

Kolhydrat:

Potatissallad med grillade grönsaker

Krämig pasta

Rostade gryn

 

Protein:

Grillad marinerad kyckling

Sotad tofu

Tonfiskröra

 

Dressing:

Caesardressing

Kikärtsröra

Örtvinägrett

 

Salad of the week.

Romaine lettuce, roasted veggies, cocktail tomato, salad leafs and olives

 

Carbs:

Potato salad with grilled veggies

Creamy pasta salad

Roasted grains

 

Protein:

Grilled marinated chicken

Blackened tofu

Tuna salad

 

Dressing:

Caesar dressing

Chickpea cream

Herb vinaigrette