Dagens Lunch Grand Central 
Öppet 11.00 - 13.00
Välkomna!!
Lunchmeny vecka 13

Måndag
Fläskschnitzel med stekt potatis, gröna ärtor, rödvinssås och kapris
Pork schnitzel with fried potato, green peas, red wine sauce and capers

Bakad torsk med krossad potatis, blomkål, spenat och vitvinssås
Baked cod with crushed potato, cauliflower, spinach – white wine sauce

Aloo Gobi - Blomkålscurry på kokosmjölk med potatis, kikärtor och ångat ris, papadum samt koriander 
Aloo Gobi - Coconut curry with roasted cauliflower, chick peas, potato, fresh coriander, papadum and rice 

Tisdag
Nötfärsbiffar med råstekt potatis, kryddsmör, kalvsky smaksatt med färska örter och rostade grönsaker
Beef patties with fried potato, herb butter, gravy with fresh herbs and roasted veggies

Ugnsbakad kolja med ris, pak choy, purjolök, Thaibasilika, kokosmjölk, ingefära och koriander
Oven baked haddock with rice, pak choy, leek, Thai basil, coconut milk, ginger and coriander

Quesadillas fyllda med mozzarella, rostade bönor och soltorkad tomatfärskost samt rostade gryn, koriander och chilimajjo
Quesadillas with mozzarella cheese, roasted beans, cream cheese with sundried tomato, roasted grains, coriander and chili mayo

Onsdag
Långbakad gårdsgris med fetaostcreme, tomatiserad rödvinssås och krossad potatis
Slow cooked pork neck with feta cheese cream, red wine sauce with tomato and crushed potato

Pankopanerad spätta med potatis, bakad lök, saltgurka, persilja, citron och brynt smör
Bread fried plaice with potato, baked onions, pickles, parsley, lemon and browned butter

Vegetarisk paella med sotad tofu, rostad aubergine, zucchini, grillad paprika, fänkål, oliver, torkade tomater och basilikacreme
Vegetarian paella with blackened tofu, roasted eggplant, zucchini, fennel, olives, roasted bell pepper, tomato and basil cream

Torsdag
Buffé - ärtsoppa med fläsk samt gulaschsoppa med gräddfil – pannkakor, sylt och vispad grädde
Från köket: Kåldolmar med gräddsås, pressgurka, potatis och rårörda lingon
Buffet - Pea soup with pork or goulash soup with sour cream – pancakes, jam and whipped cream
From the kitchen: Cabbage rolls with cream gravy, pickled cucumber, boiled potato and lingonberry

Torskbiffar med potatis, bakade rötter persilja samt pepparrotscrème
Cod patty with potato, baked root veggies, parsley and horseradish creme

Smördegsbakad getost med oliver, karamelliserad lök, spenat och timjan samt grillad kål, citronrostad morot och tzatziki
Goat cheese puff pastry with olives, caramelized onion, spinach and thyme, grilled cabbage, carrots and tzatziki

Fredag
Kyckling satay  - kryddigt kycklinggrillspett med jordnötssås, ångat ris och soyapicklade grönsaker
Chicken satay – spicy chicken skewers with peanut sauce, soy pickled veggies and steamed rice

Halstrad kolja med “brandade” (potatismos med rökt fisk och örter) citron vinägrett och råhyvlad broccoli
Seared haddock with” brandade” (mashed potato with smoked fish and herbs) lemon vinaigrette and broccoli crudité

Tortellini med ostsås, rostad svamp, bakade blomgrönsaker, ruccolapesto och lagrad ost
Tortellini with cheese sauce, roasted mushroom, baked flower greens, arugula pesto and aged cheese

 

Spiras sallad på buffé

Blandsallad, cocktailtomater, oliver, rostade blomgrönsaker samt spenat

 

Kolhydrat
Krämig pastasallad med lagrad ost
Rostade rotfrukter men smak av vitlök och timjan
Potatissallad med soltorkad tomat samt kapris

 

Protein
Grillad marinerad kyckling
Sotad tofu med färska örter och citron
Krämig tonfiskröra

 

Dressing
Örtvinägrett
Ceasardressing
Bönröra med rostad fänkål

 

Spiras salad on buffet

Mixed salad, cocktail tomatoes, olives, roasted flower vegetables and spinach


Carbs

Creamy pasta salad with aged cheese
Roasted root vegetables with a taste of garlic and thyme
Potato salad with sun-dried tomato and capers


Protein

Grilled marinated chicken
Blackened tofu with fresh herbs and lemon
Creamy tuna mix


Dressing

Herb vinaigrette
Caesar dressing
Bean mix with roasted fennel