Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-14.00

 

vecka.8

                                                           Måndag 17/2

 

 Öppnar fredag 21/2
 
 
 
 
 
 

 

 

                                          Tisdag 18/2

 

 Öppnar fredag 21/2
 
 
 
 
 
 

 

 

                                          Onsdag 19/2

 

 Öppnar fredag 21/2
 
 
 
 
 
 

 

 

                                          Torsdag 20/2

 

 Öppnar fredag 21/2
 
 
 
 
 
 

 

 

                                          Fredag 21/2

 

Mjukbakad, grillad Svensk fläskkarre, rostad småpotatis, tomat, broccoli, rotselleri, gremolata samt dragonmajonäs gjord på eko-ägg

Grilled Swedish pork neck with roasted potatoes, tomato, broccoli, celeriac with gremolata and a mayonnaise made from organic eggs seasoned with fresh tarragon

 

Rimmad kolja, småpotatis, rödbetor, kapris, fänkål, dill, citron samt brynt smörsås 

Steamed haddok with boiled potatoes, beetroot, horseradish, capers, soft baked fennel, dill and brown butter 

 

 

Asiatisk lins, kikärts och rotsaksgryta smaksatt med kokosmjölk, lime, ingefära och chili serveras med råris

Root vegetables and lentils stew seasoned with coconut milk, ginger, fresh lime and chili served with rice 

 

Taco. Sotat tortillabröd, pulled chicken, askad tomat och majssalsa, basmatiris, picklad rödlök, avokado samt koriander 

Blackened soft tortilla with pulled chicken, ashed tomato and corn salsa, pickled red onion, basmati rice, avocado creme and fresh coriander 

 

 

 

 Vecka 9

 

 

                                          Måndag 24/2

 

Västsvensk högrev - gryta, svenska rötter, rökt fläsk, smålök, persilja samt rostad potatis

Lokal prime rib stew with root vegetables, smoked bacon, picklad onion, parsley and roasted potato 

 

 

Ugnsbakad kolja, örtcrust, småpotatis, grönsaks remoulad smaksatt med curry, mjukbakad spetskål

Baked haddok with herb crust, boiled potato, steamed cabbage and a curry remoulade  

 

Vegetarisk chiligryta på svenska rötter, eko-jordärtsskocka, pumpa, linser, chili och tomat serveras med råris och syrad grädde

Chili made from root vegetables, organic Jerusalem artichoke, tomato, pumpkin, organic lentils and chili served with rice and sour cream

 

Kycklingramen nudlar, svampbuljong smaksatt med rostad vitlök eko-ägg, vitkål, hyvlad rättika, riven broccoli, ingefära samt sesamfrön.

Chicken ramen with noodles, mushroom broth flavored with roasted garlic, organic eggs, cabbage, winter radich, broccoli, ginger and fresh coriander.

 

 

                                          Tisdag 25/2

 

Mjukbakad svensk kyckling med färska lagerbladsky, barigoulekokta grönsaker, krossad småpotatis smaksatt med örter.

Soft baked Swedish chicken with barigoule boiled vegetables, crushed potatoes flavored with herbs and chicken jus flavored with fresh bay leafs 

 

Laxpudding på vårt vis med brynt smör, citron och dill samt fänkål

Salmon pudding with browned butter, fennel, lemon and dill 

 

Vegetarisk Gulaschgryta med vita bönor och råris 

Vegetarian Gulasch stew with organic white beans and brown rice 

 

 

Kycklingramen nudlar, svampbuljong smaksatt med rostad vitlök eko-ägg, vitkål, hyvlad rättika, riven broccoli, ingefära samt sesamfrön.

Chicken ramen with noodles, mushroom broth flavored with roasted garlic, organic eggs, cabbage, winter radich, broccoli, ginger and fresh coriander 

 

 

                                          Onsdag 26/2

 

Pannbiff med småpotatis, rårörda lingon samt äpple, lök och timjansky

Swedish pannbiff with roasted potatoes, preserved lingonberries and apples with caramelized onion and thyme jus 

 

Spätta med rostad lök och örtcrust, stompad potatis med prästost samt ljummen vinaigrette smaksatt med tomat

Plaice with roasted onion and herb crust, crushed potatoes with Swedish präst cheese and warm tomato and onion vinaigrette

 

Kikärtsbiff med svart bönsalsa, chilirostad spetskål, rostad svamp, persilja, kryddris

Chick pea falafel with organic black bean salsa, chili roasted cabbage, roasted mushrooms, parsley and spiced rice 

 

 

Kycklingramen nudlar, svampbuljong smaksatt med rostad vitlök eko-ägg, vitkål, hyvlad rättika, riven broccoli, ingefära samt sesamfrön.

Chicken ramen with noodles, mushroom broth flavored with roasted garlic, organic eggs, cabbage, winter radich, broccoli, ginger and fresh coriander 

 

 

                                          Torsdag 27/2

 

Pulled pork med svarta bönor, majs, tomat, sötpotatis med lime, ris, samt vår egna molesås

Pulled pork with black beans, sweet corn, tomatoes, roasted sweet potatoes seasoned with lime, rice and our own mole sauce 

 

Ångad fisk med bakad fänkål, purjolök, småpotatis, hackat ägg, pepparrot samt dillcréme 

Steamed fish with boiled potatoes, soft baked fennel, green leeks, chopped organic eggs, horseradish and dill creme 

 

Tomat och jordärtsskocksoppa med sotad blomkål, linser, mandel

Tomato and Jerusalem artichoke soup with roasted cauliflower, organic lentils and almonds

 

 

Kycklingramen nudlar, svampbuljong smaksatt med rostad vitlök eko-ägg, vitkål, hyvlad rättika, riven broccoli, ingefära samt sesamfrön.

Chicken ramen with noodles, mushroom broth flavored with roasted garlic, organic eggs, cabbage, winter radich, broccoli, ginger and fresh coriander 

 

 

                                          Fredag 28/2

 

Bakad fläskkarre glacerad i äpple och karamelliserad lök serveras med småpotatis, persilja samt gräddkokt vitkål 

Roasted pork neck glanced with apples and caramelized onions served with potatoes, parsley and creamed cabbage 

 

Misobakad torsk med nudlar smaksatt med sesam och ljus soya serveras med broccoli, rotselleri samt ingefärsmajjo

Miso marinated cod with noodles seasoned with sesame seeds and soy sauce, served with roasted celeriac, broccoli, and ginger mayonnaise 

 

Moussaka på potatis, aubergine, tomat och eko-linser och pumpa, eko-mandel, oliver samt syrad yoghurt 

Moussaka made from potatoes, eggplant, tomato, organic lentils and pumpkin served with roasted almonds and olives 

 

 

Kycklingramen nudlar, svampbuljong smaksatt med rostad vitlök eko-ägg, vitkål, hyvlad rättika, riven broccoli, ingefära samt sesamfrön.

Chicken ramen with noodles, mushroom broth flavored with roasted garlic, organic eggs, cabbage, winter radich, broccoli, ginger and fresh coriander