Dagens Lunch Grand Central
Öppet 11.00-13.00
Välkomna!!
Lunch vecka 38
Måndag
Fläskschnitzel med rödvinssås, gröna ärtor, rostad potatis samt ansjovis- och kaprissmör
Pork schnitzel with red wine sauce, green peas, roasted potato and anchovy-capers butter
Bakad torsk med krossad potatis, blomkål, spenat och vitvinssås
Baked cod with crushed potato, cauliflower, spinach – white wine sauce
Röd linsgryta med spenat (Palak dahl) med ångat ris, mynta- och kumminyoghurt samt papadum
Red lentils stew with spinach (Palak dahl), steamed rice, mint and caraway yoghurt and papadum
Tisdag
Stekt fläsk med raggmunkar och rårörda lingon
Fried pork belly with potato pancake and sweetened lingon berries
Halstrad kolja med fänkål, tomat, dill, brynt smör samt potatismos
Seared haddock with fennel, dill, browned butter and mashed potato
Honungsrostad getost, quinoa, rostade kikärtor, bakade betor och pumpacrème
Honey roasted goat cheese, quinoa, roasted chick peas, baked beets and pumpkin cream
Onsdag
Grönpepparbiff (nötfärs) med dijon-skysås, råstekt potatis samt lökfrästa haricots verts
Salisbury steak with green peppercorn, Dijon-gravy, fried potato and onion fried haricots verts
Pankopanerad spätta med kimchi, äggnudlar, böngroddar och soyamajjo
Bread fried plaice with kimchi, egg noodles, bean sprouts and soy mayo
Vegetarisk phad thai, stekt ägg, paprika, koriander, jordnötter samt chili- och sojaglaze
Vegetarian phad Thai, fried egg, peppers, coriander, peanuts and chili soy glaze
Torsdag
Buffé: Ärtsoppa med fläsk / Gulaschsoppa samt pannkakor sylt och grädde
Från köket: Cajunkyckling med jambalayaris, chorizo samt rostad tomat- och majscrème
Buffé: Pea soup with pork / Goulash soup, pancake, jam and cream
From the kitchen: Cajun chicken, jambalaya rice, chorizo and roasted corn cream
Örtbakad Hellefisk med färskpotatis, bakade rötter persilja samt pepparrotscrème
Herb baked halibut with potato, baked root veggies, parsley and horseradish creme
Zucchinigratäng med vitost och oliver, kikärtsbiffar, rostad potatis och örtfärskost
Zucchini gratin with cheese and olives, chickpea patties, roasted potato and herb cream cheese
Fredag
Grillspett med vitlöksrostad potatis, coleslaw och smörbakad majskolv
Skewers with garlic roasted potato, coleslaw and butter baked corn on the cob
Asiatik skaldjursgryta med röd curry, fiskbiffar, ångat ris, broccoli, purjolök och koriander
Asian cray fish stew with red curry, fish patties, steamed rice, leek and coriander
Quesadillas med rostad paprika och mozarellafyllning, tomatsalsa, gräddfil, rostad majs
Quesadillas with red bell pepper and mozzarella, tomato, sour cream, roasted corn
Veckans sallad
Spiras sallad på buffé:
Romansallad, rostade grönsaker, små tomater, gröna blad och oliver
Kolhydrat:
Potatissallad med grillade grönsaker
Krämig pastasallad
Rostade gryn
Protein:
Grillad marinerad kyckling
Sotad tofu
Tonfiskröra
Dressing
Caesardressing
Kikärtsröra
Örtvinägrett
Salad of the week:
Romaine lettuce, roasted veggies, cocktail tomato, salad leafs and olives
Carbs:
Potato salad with grilled veggies
Creamy pasta salad
Roasted grains
Protein:
Grilled marinated chicken
Blackened tofu
Tuna salad
Dressing:
Caesar dressing
Chickpea cream
Herb vinaigrette