Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00 

 Lunchmeny v.39

Välkomna 

Måndag
Pankopanerad kycklingschnitzel med ugnsbakade potatishalvor, rökt paprikasky och gröna bönor
Fried chicken schnitzel with oven baked potato, smokey bell pepper gravy and green beans

Ugnsbakad kolja med potatispuré, soltorkad tomatvineagrette, blomkål och mandel
Baked haddock with mashed potato, tomato vinaigrette, cauliflower and almonds

Svamprisotto med rostade höstgrönsaker, vårlök, gröna bönor, råhyvlade morötter och lagrad ost
Mushroom risotto with roasted veggies, spring onion, sliced carrots and aged cheese

 

Tisdag
Stekt fläsk serveras med raggmunk och rårörda lingon /alternativt kokt potatis och löksås
Fried pork belly served with potato pancake and lingon berries /or boiled potato and onion sauce

Halstrad torsk med pumpa, zucchini, rostad potatis samt paprikacrème
Seared cod with pumpkin, zucchini, roasted potato and red pepper creme

Vegetarisk höstpytt med potatis, jordärtskocka, pumpa, kikärtor och kål serveras med picklade betor samt rostad mandelcreme 
Vegetarian hash with potato, Jerusalem artichoke, pumpkin, chickpeas and cabbage served with pickled beetroot and roasted almond cream


Onsdag
Baconfyllda pannbiffar med svampsås, krossad potatis och svartvinbärsgelé
Salisbury steak stuffed with bacon, mushroom cream gravy, potato and black currant jelly

Pankopanerad spätta med musselsmörsås, potatis, brynt lök, dill och ärtor
Bread fried plaice with mussel sauce, potatoes, fennel, dill and peas

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, lök och mozzarella serveras med rostade vita bönor, råstekt potatis samt örtfärskost
Eggplant gratin with tomato, onion, mozzarella cheese served with roasted white beans, fried potato and herb cream cheese


Torsdag
Buffé: Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor sylt och grädde
Från köket: Biff Stroganoff med champinjoner, jasminris och gräddfil samt saltgurk
Buffé: Pea soup with pork - pancake, jam and whipped cream
From the kitchen: Beef Stroganoff with mushrooms, jasmine rice, sour cream and pickled cucumber

Asiatiska fiskbiffar med grön curry, ris, limeblad, kokosmjölk, salladskål och koriander
Asian fish patty with green curry, rice lime leaf’s, coconut milk, Chinese cabbage and coriander

Pasta med spenat, grillad paprika, crème fraiche - serveras med rostade linser och lagrad ost
Pasta with spinach, grilled bell pepper, crème fraiche, roasted lentils and aged cheese


Fredag
Helstekt fläskfilé med örtbakade grönsaker, råstekt potatis samt bearnaisesås
Pork filet with fried potato, herb baked veggies and bearnaise sauce

Rökt torsk med torkad tomat, sockerärtor, spenat och krondillscreme
Smoked cod with, dried tomato, sugar snaps, spinach and dill umber cream

Gratinerad chiliburrito, sojafärs, koriander, vitlökscreme, krossad avokado samt karamelliserad lök
Gratinated chili burrito, soy mince, coriander, garlic cream, mashed avocado - caramelized onion   

 

Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00

 

 

   

Veckans sallad

 

Amerikansk sallad, gröna bönor, sotad zucchini, blad, böngroddar, gurka

 

Kolhydrat:

1: Grillade grönsaker och potatissallad med chimichurri

2: Pasta med soltorkade tomater och rostade frön

3: Mexikansk coleslaw, grön chili, paprika, majs och rödkål

 

Protein:

1: Chipotlemarinerad quinoa, svarta bönor och rostad majs

2: Sotad anchoglacerad kyckling med rostade korianderfrön

3: Tonfiskröra med selleri, rödlök, honung och röd chili

 

Dressing

1: Dragon, persilja och citrondressing

2: Gräslök och vitlökscrème

3: Kikärtsröra

 

Salad of the week.

 

American style salad with green beans, charred zucchini, leaf’s, bean sprouts, cucumber

 

Carbs:

1 Grilled veggies and potato salad with chimichurri

2 Pasta with sundried tomato and roasted seeds

3 Mexican coleslaw with green chili, bell pepper, corn and red cabbage

 

Protein:

1: Black beans and quinoa with chipotle dressing and roasted corn

2: Blackend chicken with ancho chili and roasted coriander seeds

3: Tuna with celeriac, red onion, honey and red chili

 

Dressing:

1: Parsley, lemon and terragon dressing

2: Chive and garlic creme

3: Chick pea cream