Dagens Lunch Grand Central 
Öppet 11.00-13.00
Välkomna!!
Lunch vecka 38

Måndag
Fläskschnitzel med rödvinssås, gröna ärtor, rostad potatis samt ansjovis- och kaprissmör
Pork schnitzel with red wine sauce, green peas, roasted potato and anchovy-capers butter

Bakad torsk med krossad potatis, blomkål, spenat och vitvinssås
Baked cod with crushed potato, cauliflower, spinach – white wine sauce

Röd linsgryta med spenat (Palak dahl) med ångat ris, mynta- och kumminyoghurt samt papadum                                                           
Red lentils stew with spinach (Palak dahl), steamed rice, mint and caraway yoghurt and papadum


Tisdag
Stekt fläsk med raggmunkar och rårörda lingon
Fried pork belly with potato pancake and sweetened lingon berries

Halstrad kolja med fänkål, tomat, dill, brynt smör samt potatismos
Seared haddock with fennel, dill, browned butter and mashed potato

Honungsrostad getost, quinoa, rostade kikärtor, bakade betor och pumpacrème
Honey roasted goat cheese, quinoa, roasted chick peas, baked beets and pumpkin cream


Onsdag
Grönpepparbiff (nötfärs) med dijon-skysås, råstekt potatis samt lökfrästa haricots verts
Salisbury steak with green peppercorn, Dijon-gravy, fried potato and onion fried haricots verts

Pankopanerad spätta med kimchi, äggnudlar, böngroddar och soyamajjo
Bread fried plaice with kimchi, egg noodles, bean sprouts and soy mayo

Vegetarisk phad thai, stekt ägg, paprika, koriander, jordnötter samt chili- och sojaglaze
Vegetarian phad Thai, fried egg, peppers, coriander, peanuts and chili soy glaze

 

Torsdag
Buffé: Ärtsoppa med fläsk / Gulaschsoppa samt pannkakor sylt och grädde
Från köket: Cajunkyckling med jambalayaris, chorizo samt rostad tomat- och majscrème
Buffé: Pea soup with pork / Goulash soup, pancake, jam and cream
From the kitchen: Cajun chicken, jambalaya rice, chorizo and roasted corn cream

Örtbakad Hellefisk med färskpotatis, bakade rötter persilja samt pepparrotscrème
Herb baked halibut with potato, baked root veggies, parsley and horseradish creme

Zucchinigratäng med vitost och oliver, kikärtsbiffar, rostad potatis och örtfärskost
Zucchini gratin with cheese and olives, chickpea patties, roasted potato and herb cream cheese


Fredag
Grillspett med vitlöksrostad potatis, coleslaw och smörbakad majskolv
Skewers with garlic roasted potato, coleslaw and butter baked corn on the cob

Asiatik skaldjursgryta med röd curry, fiskbiffar, ångat ris, broccoli, purjolök och koriander
Asian cray fish stew with red curry, fish patties, steamed rice, leek and coriander

Quesadillas med rostad paprika och mozarellafyllning, tomatsalsa, gräddfil, rostad majs
Quesadillas with red bell pepper and mozzarella, tomato, sour cream, roasted corn

 

   

Veckans sallad

Spiras sallad på buffé:

Romansallad, rostade grönsaker, små tomater, gröna blad och oliver

Kolhydrat:

Potatissallad med grillade grönsaker

Krämig pastasallad

Rostade gryn

Protein:

Grillad marinerad kyckling

Sotad tofu

Tonfiskröra

Dressing

Caesardressing

Kikärtsröra

Örtvinägrett

 

Salad of the week:

Romaine lettuce, roasted veggies, cocktail tomato, salad leafs and olives

Carbs:

Potato salad with grilled veggies

Creamy pasta salad

Roasted grains

Protein:

Grilled marinated chicken

Blackened tofu

Tuna salad

Dressing:

Caesar dressing

Chickpea cream

Herb vinaigrette