Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00  

Välkomna!

Vecka 48

 

                                             
 

Måndag

Lasagne med tomat och ruccolasallad

Lasagna with tomato and rocket salad

Panerad spätta, dill och kapriscrème, fänkål samt krossad potatis 

Breaded plaice with mayonnaise flavored with dill and capers served with fennel and crushed potatoes 

Aloo Gobi – Indisk vegetarisk gryta med blomkål, potatis, ingefära och koriander serveras med papadum och basmatiris

Aloo Gobi – Cauliflower and potato stew with ginger and coriander, served with papadum and rice

 

Tisdag

Mustig högrevsgryta med rotfrukter samt potatispuré

Stew with beef chuck, roots and potato purée

Sotad kolja, ångat ris, rättika, morot, vårlök, koriander samt chilimajjo 

Blackened haddock with steamed rice, radish, carrot, spring onion, coriander and chili mayonnaise

Vego-burgare: Rotsellerifritters, lagrad ostcreme, hamburgerbröd, salad, tomat, rostad lök och pommes frites

Veggie-burger: Celeriac fritters, cheese dressing, bread, salad, tomato, roasted onions and pommes frites

Onsdag

Våra härlagade älgköttbullar med gräddsås, potatismos och rårörda lingon

Our own made elk meat balls with cream sauce, mashed potatoes and lingon berries

Helle fisk, vitvinssås smaksatt med pepparrot och gräslök, blomkål samt småpotatis 

Halibut with white wine sauce flavored with horseradish and chives served with cauliflower and potatoes 

Friterade svampkroketter, rostad broccoli, chilimayo och kimchisallad

Deep fried mushroom croquettes, roasted broccoli, chilimayo and kimchi salad

 

Torsdag

Ärtsoppa med fläsk / Gulaschsoppa med gräddfil – pannkakor, sylt och vispad grädde

Pea soup with pork / Goulash with sour cream – pancakes, jam and whipped cream

Kryddbakad lax, potatispuré, dillcrème, fänkål, savoykål samt picklat äpple 

Salmon baked with spiced with potato purée, dill cream, fennel, cabbage and pickled apples

Parmesan och lökpaj, svamp, rostad tomatcreme och hyvlade grönsaker

Pie with parmesan cheese, onions, mushrooms, roasted tomato sauce and veggies

Fredag

Gyros med klyftpotatis, rostad vitlöks crème, chili, tomatsalsa och pitabröd

Gyros with roasted potato, garlic cream, chili, tomato salsa and pita bread

Ugnsbakad torsk med brynt smör, pepparrot, gula betor, dill, gräslök samt småpotatis

Oven baked cod with browned butter, horseradish, beets, dill, chives and potatoes

Gratinerad, färskostfylld cannelloni, paprika -och tomatsås, spenat och bakad lök

Oven baked cannelloni with cream cheese, pepper and tomato sauce, spinach and baked onions

 

 

 

 
   
 
   

 
   

 

 

 

 

 

Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00