Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00
Välkomna! 
Lunchmeny v.8

Måndag
Fläskschnitzel med rödvinssky, kapris, citron, ärtor och rostad potatis
Pork schnitzel with red wine sauce, lemon, capers, green peas and roasted potato

Bakad torsk med potatis, savoykål, smålök samt blåmusselsmörsås smaksatt med pepparrot
Baked cod with potatoes, savoy cabbage, small onion - blue mussel sauce flavored with horse radish

Svarta linser och rostad pumpagryta med sotad tofu, råris, grillat bröd samt yoghurt
Black lentils and roasted pumpkin stew with tofu, brown rice, grilled bread and yoghurt

 

Tisdag
Stekt rimmat fläsk med raggmunkar, persilja och rårörda lingon
Swedish potato pancakes with fried pork belly, parsley and lingon berries

Halstrad kolja med fänkål, tomat, dill, brynt smör samt potatismos
Seared haddock with fennel, dill, browned butter and mashed potato

Zucchinibiffar med tabbouleh, fetaost, svart oliv- och aubergineröra, grillad paprika samt rostad sötmandel
Zucchini patties with tabbouleh, feta cheese, black olives and aubergine mash, grilled bell pepper and roasted almonds


Onsdag
Pannbiff med svampsås, stekt potatis och gröna bönor
Beef patty with mushroom cream sauce, fried potatoes and green beans

Panerad spätta med potatis, pumpa, lök samt örtcreme 
Bread fried plaice with potatoes, pumpkin, lök and herb cream 

Masalakryddad sötpotatis ”dirty fries”, röd linsgryta, rostade kikärtor, koriander och kachumber
Indian sweet potatoes “dirty” fries with roasted chickpeas, red lentils stew, coriander and kachumber

 
Torsdag
Buffé - ärtsoppa med fläsk, nygräddade pannkakor med sylt och grädde
Från köket – Biff stroganoff med champinjoner, ångat ris och gräddfil
Buffé - Pea soup with salted pork, pan cakes with jam and whipped cream
From the kitchen – Beef stroganoff with steamed rice and sour cream

Asiatiska fiskbiffar med ris, gröna bönor, kålsallad och sesamdressing
Asian fish patty with rice, green beans, cabbage salad and sesame dressing

Quesadillas fyllda med lagrad ost, grillad paprika och spenat, frijoles refritos, koriander och pico de gallo
Quesadillas filled with aged cheese, grilled bell pepper and spinach, frijoles refritos, coriander and pico de gallo


Fredag
Burrito med kryddig nötfärs och bönor, rostad majs- och chilicreme, grönsaksris, tomat- och löksallad
Burrito with spicy minced beef and beans, roasted corn and chili cream, rice with veggies and tomato-onion salad

Halstrad kolja med barigoule grönsaker, rostad potatis och citronaioli
Seared haddock with barigoule veggies, roasted potato and lemon aioli

Nasigoreng med rostad svamp, grillad kål, stekt ägg, grön lök, gochujangsås samt limemajjo
Nasigoreng with fried rice, green cabbage, fried egg, green onion, gochujang sauce and lime mayonnaise

 

 

 

Dagens Lunch Grand Central 

Öppet 11.00-13.00

 

 

   

Veckans sallad

Spiras sallad på buffé:

Romansallad, edamame bönor, små tomater, gröna blad, gurka och oliver

 

Kolhydrat:

Potatissallad med grillade grönsaker

Nudelsallad

Rostade gryn

 

Protein:

Grillad marinerad kyckling

Sotad tofu

Tonfiskröra

 

Dressing

Caesardressing

Kikärtsröra

Örtvinägrett

 

Salad of the week.

Romaine lettuce, edamame beans, green leaf’s, tomato, cucumber and olives

 

Carbs:

Potato salad with grilled veggies

Noodle salad

Roasted grains

 

Protein:

Grilled marinated chicken

Blackened tofu

Tuna salad

 

Dressing:

Caesar dressing

Chickpea cream

Herb vinaigrette