Dagens Lunch Grand Central
Öppet 11.00-13.00
Lunch v.5
OBS!! Nytt salladsconcept den här veckan. Scrolla ner för info!!
Attention!! New salad concept this week, scroll down for info!!
Välkomna
Måndag:
Biff a la Lindström med stekt kulpotatis, rödvinssky samt persiljesmör
Beef patty with beet roots and capers, red wine sauce and parsley butter
Ugnsbakad torsk med Sandefjordsås, gröna bönor, sockerärtor, dill samt potatis
Oven baked cod with Sandefjord sauce, green beans, sugar snaps, dill and potato
Vegetarisk lasagne med sojafärs, mozzarella, tomatsallad samt örtfärskost
Vegetarian lasagna with mozzarella, tomato salad and herb cream cheese
Tisdag
Raggmunk med fläsk och rårörda lingon / alt bruna bönor eller löksås och kokt potatis
Potato pancake with fried pork belly and lingon berries / brown beans or onion sauce and potato
Pankopanerad spätta med chilipicklad gurka, rostad Pak choy, potatis och grön currycreme
Bread fried plaice with red chili pickled cucumber, roasted Pak choy, potato and green curry mayo
Raggmunk med rostad fetaost, bakade rödbetor, honung, picklad lök och örtcreme
Potato pancake with roasted feta cheese, baked red beets, pickled onion, honey and herb cream
Onsdag
Biff stroganoff med pilaffris, toppad med gräddfil och rostade grönsaker
Beef stew” Stroganoff” with pilaf rice, sour cream and roasted veggies
Halstrad kolja med äggnudlar, morot, kinakål, chili, ingefära, soja och brynt smör
Seared haddock with egg noodles, carrot, spring cabbage, ginger, soy and browned butter
Sotad tofu med tortillabröd, ångat ris, koriander, picklad rödlök och ingefärscreme
Charred tofu with wheat tortilla, steamed rice, coriander, pickled onion and ginger creme
Torsdag
Buffé - ärtsoppa med fläsk och nygräddade pannkakor samt sylt och grädde
Från köket – Ägg och ostpanerad schnitzel med tomatsås, ris och gröna bönor
Buffé - Pea soup with salted pork and pan cakes with jam and whipped cream
From the kitchen – Egg and cheese fried schnitzel with tomato sauce, rice and green beans
Fiskgratäng på vårt vis med pommes duchesses, vitvinssås, råhyvlade grönsaker
Fish gratin our way with pommes duchess, white wine sauce and crudité
Bakpotatis med grön pesto, kesoröra med rostad paprika och rödlök, saltrostade frön
Baked potato with our own made pesto, roasted pepper and cottage cheese cream, red onion and seeds
Fredag
Långbakad och grillad gårdsgris med bearnaise, sotad tomat samt hasselbackspotatis
Slow cooked and grilled farm pig with bearnaise, charred tomato and Hasselback potato
Sotad torsk med smörad kräftbuljong, rouille, inkokt fänkål, rostad paprika, samt oliver
Seared cod with cray fish butter sauce, rouille, baked fennel, roasted bell pepper and olives
Vegetarisk moussaka med tzatziki, picklade tomatar och spenat
Vegetarian moussaka with tzatziki, pickled tomato and spinach
Veckans sallad
Nytt salladskoncept!! Från köket!!
Amerikansk sallad, gröna bönor, sotad zucchini, blad, böngroddar, gurka
Välj en kolhydrat och ett protein samt en dressing:
Kolhydrat:
1: Grillad aubergine och sötpotatis
2 Pasta med lagrad ost, persilja och rostade frön
3: Örtmarinerade gryn med tomat och rostad majs
Protein:
1: Chipotlemarinerad quinoa och svarta bönor
2: Sotad kyckling med avokado, vitlök och rostade korianderfrön
3: Varmrökt lax ”creole” med honung, chili och lime
Dressing
1: Rhode Islanddressing
2: Gräslök och vitlökscrème
3: Kikärtsröra
Salad of the week.
New salad concept – from the kitchen
American style salad with green beans, charred zucchini, leaf’s, bean sprouts, cucumber
Choose one carb and one protein – and dressing:
Carbs:
1 Grilled eggplant and sweet potato
2 Pasta with aged cheese, parsley and roasted seeds
3 Marinated groats with herbs, tomato and roasted corn
Protein:
1: Black bean and quinoa with chipotle dressing
2: Blackened chicken with avocado, garlic and roasted coriander seeds
3: Warm smoked salmon “creole” with hone, chili and lime
Dressing:
1: Rhode Island dressing
2: Chive and garlic creme
3: Chick pea cream
Dagens Lunch Grand Central
Öppet 11.00-13.00