Dagens Lunch Grand Central
Öppet 11.00-13.00
Välkomna!!
Lunch vecka 41
Måndag
Fläskschnitzel med rostad potatis, rödvinssås, gröna ärtor, kapris och citron
Pork schnitzel with potato, red wine sauce, green peas, capers and lemon
Halstrad kolja med pumpa, grillad blomkål, krossad potatis och gräslökssås
Seared haddock with pumpkin, grilled cauliflower, crushed potatoes and chive sauce
Frittata med svamp, spenat och lök, toppad med rostade linser, tomat och persilja samt ört- och citronfärskost
Frittata with mushrooms, spinach and onion topped with lentils, tomato and parsley, herb-lemon cream cheese
Tisdag
Raggmunk eller potatisbullar med stekt rimmat sidfläsk och rårörda lingon
Fried potato pancake or potato buns with crispy pork belly and sweetened lingon berries
Sojamarinerad torsk med ris, pak choy, purjolök ingefärscreme och koriander
Soy marinated cod with rice, pak choy, leek, ginger crème and coriander
Sötpotatisgryta med rostade jordnötter och grillad aubergine, kokosris samt svarta bönor
Sweet potato stew with roasted peanuts, grilled eggplant, coconut rice and black beans
Onsdag
Fetaostöverbakad nötfärsbiff med paprikasky, ugnsbakad potatis samt tomat- och löksallad
Beef patties with feta cheese topping, bell pepper gravy, oven baked potato and tomato-onion salad
Panerad spätta med rostade champinjoner, gröna bönor, potatis och brynt smör
Bread fried plaice with roasted mushroom, green beans, potato and browned butter
Honungsrostad Chevré, ljummen rödbetshummus, rostade rötter, spenat, pumpafrö och brynt smör
Red beet hummus, honey roasted chèvre, roasted root vegetables, spinach, pumpkin seeds and brown butter
Torsdag
Buffé: Ärtsoppa med fläsk eller gulaschsoppa med gräddfil samt nygräddade pannkokor sylt och grädde
Från köket: Tandoorikyckling med raita och ångat ris samt färsk koriander
Buffé: Yellow pea soup with salted pork or gulasch soup with sour cream – pancakes with whipped cream and jam
From the kitchen: Tandoori chicken with raita, steamed rice and fresh coriander
Fiskbiffar med ärtor, broccoli, potatis och Sandefjord sås
Fish patties with peas, broccoli, potato and Sandefjord sauce
Broccolifritters med fetaost och persilja, krossad potatis, grillad zucchini samt ört- och vitlökscreme
Broccoli fritters with feta cheese, parsley, crushed potato, grilled zucchini - herb and garlic cream
Fredag
Sotad gårdsgris – pluma, rödvinsås smaksatt med tryffel, råstekt potatis samt kryddbakad tomat
Blackened pork – pluma, red wine sauce with truffle, fried potato and spicy baked tomato
Halstrad torsk med potatispuré, syrad fänkål, gräslök och smörad hummer vinaigrette
Seared cod with mashed potato, fennel, chives and lobster vinaigrette
Wok på svartpepparglaserad tofu, rostad broccoli, paprika och vitkål serveras med ångat ris och råmarinerad kål.
Black pepper tofu stir fry with broccoli, peppers and cabbage, served with stveamed rice and marinated cabbage
Veckans sallad
Spiras sallad på buffé:
Veckans sallad
Blandsallad, rostade blomgrönsaker, riven morot, böngroddar, cocktailtomater samt spenat
-Sesamrostade rotfrukter
-Sojamarinerade nudlar med sojabönor
-Grynblandning med chili och ingefära
-Sotad kyckling i rödcurrymarinad
-Tonfisk med lime och koriander
-Tofu med hoisinsås, chili och sesamfrö
-Asiatisk vinägrett
-Kimchimajonnäs
-Svart bönröra med miso och lime
Salad of the week
Mixed greens, roasted veggies, grated carrot, been sprouts, cocktail tomatos and spinach
-Sesame roasted root vegetables
-Soy marinated noodles with soybeans
-Mixed grains with chili and ginger
-Blackened chicken with red curry
-Tuna with lime and coriander
-Tofu with hoisin sauce, chili and sesame seeds
-Spicy vinaigrette
-Kimchimayo
-Black bean dip with miso and lime