Grand Central 
Öppet kl 11-13
Lunchmeny vecka 47
Välkomna!

Måndag
Fläskschnitzel med stekt potatis, rödvinssås, gröna ärtor, kapris samt ansjoviscrème
Pork schnitzel with potato, red wine sauce, green peas, capers and anchovy cream
Ugnsbakad torsk med rödbetor, kapris, dill, brynt smör, potatis och pepparrot
Oven baked cod with beetroots, capers, dill, browned butter, potato and horse radish
Tortellini med färskost, rostad tomatsås, basilika, citron, lagrad ost, zucchini och oliver
Tortellini pasta with crème cheese, roasted tomato sauce, basil, lemon, aged cheese, zucchini and olives

Tisdag
Chicken saag, indisk currygryta med kyckling, spenat, ångat ris samt äpple- och myntarelish
Chicken saag, Indian curry with chicken, spinach, rice and apple-mint relish
Fiskbiff med potatis, blomkål, picklad lök samt Sandefjord sås
Fish patty with potato, cauliflower, pickled onion – Sandefjord sauce
Vegetarisk creolegryta med rostad paprika, majs, selleri, smörbönor, sotad sötpotatis och crèmefraiche
Vegetarian creole stew with corn, grilled bell pepper, celery, beans, crème fraiche and blackened sweet potato

Onsdag
Cevapcici, kryddiga färsjärpar med råstekt potatis, sallad på lök, zucchini, ajvar samt vitlökssås
Cevapcici with fried potato, salad with onion, zucchini and ajvar – garlic sauce
Panerad spätta med rostade champinjoner, gröna bönor, potatis och gräslöksmajjo
Bread fried plaice with roasted mushroom, green beans, potato and chive mayo
Krispig blomkålsfritter med chipotle crème, coleslaw och klyftpotatis 
Crispy cauliflower fritter with chipotle creme, coleslaw and wedge potato

Torsdag
BUFFÈ: Ärtsoppa och fläsk alt. Gulaschsoppa med gräddfil - nygräddade pannkakor med sylt och grädde
FRÅN KÖKET: ”Femöring” med ölbrässerad lök, potatis, stekt ägg och saltgurka
BUFFÈ: Pea soup with salted pork or goulash soup with sour cream – pancakes with jam and whipped cream
FROM THE KITCHEN: “Femöring” beer braised onion, potato, fried egg and brined cucumber
Örtbakad kolja med rostad rotselleri, potatis samt ägg, kapris och dillmajjo 
Herbbaked halibut with roasted celeriac, potato – egg, capers and dill mayo 
Sojastekt tofu, svarta bönor, picklad lök, rostad tomatcreme, ångat ris och koriander
Soy fried tofu with black beans, pickled onion, roasted tomato cream, steamed rice and coriander

Fredag
Helstekt fläskfilé med potatisgratäng, tryffelsky och örtrostade grönsaker
Pork tenderloin with potato gratin, truffle sauce and herb roasted veggies
Halstrad torsk med risotto smaksatt med hummerfond, lagrad ost, rå hyvlade morötter och gremolata
Seared cod with risotto flavoured with lobster jus, aged cheese, carrot crudité, and gremolata
Vegetarisk ramen med risnudlar, sojapicklat ägg, bakad shiitakesvamp, böngroddar och vårlök
Vegetarian ramen with rice noodles, soy pickled egg. baked shiitake mushroom, beansprouts and spring onion